Over ons

Wie zijn wij

Power2Plants is in 2021 opgericht door Mark van der Werf om telers te begeleiden in hun zoektocht naar gezondere planten.

Mark is al sinds 2016 actief als adviseur en daarvoor 15 jaar als zelfstandig teler. Hij weet dus als geen ander met welke uitdagingen de tuinbouw te maken heeft. Mark was al langer actief met alternatieve bemestingsstrategieën,  plant sap analyses, Het Nieuwe Telen/Plant Empowerment, microben en biostimulanten. In samenwerking met een aantal vooruitstrevende telers heeft dit in 2021 geleid tot een nieuwe teeltstrategie in o.a. aardbei, hortensia, amaryllis en de blauwe bes.

Power2Plants is sterk in het analyseren, in nauw overleg met de teler, van de huidige teelt. Aansluitend wordt er bekeken waar veranderingen gewenst zijn. In de praktijk betekent dit vaak een aanpassing in het voedingsschema, het stimuleren van het bodemleven en het aanbieden van mineralen in een plantopneembare vorm. Daarnaast worden planten tijdens kritische groeifase extra ondersteunt in hun ontwikkeling.

Naast het direct meekijken in de teelt helpt Power2Plants ook om de praktische aanpak theoretisch te onderbouwen. Een uitgebreide cursus over bemesting, plant sap analyses, bodemleven, biostimulanten en plantgezondheid als totaal plaatje behoort ook tot de mogelijkheden (zowel in Nederlands als Engels).